Hun har vært daglig leder og partner i Partner Revisjon siden starten i 2002. Men i sommer er det slutt. Elisabeth Francke Lund takker for seg og går inn i pensjonistenes rekker.

– Det blir nok ganske rart. Det er sikkert mye jeg kommer til å savne. Menneskene her aller mest. Men det blir sikkert deilig, også. Det er mye jeg gleder meg til, sier Francke Lund, som er spent på hvordan det blir å komme på besøk til Partner Revisjon til høsten.

Trappet ned
Avgangen til den tidligere sjefen er godt planlagt og vel regissert. Arvtakerne er for lengst på plass, og Francke Lund selv har brukt det siste halvannet året til å trappe ned så godt hun har kunnet. Spesielt det siste halvåret har hun vent seg til å ikke være i begivenhetenes sentrum.
– Jeg har prøvd å trekke meg tilbake, og ikke være så synlig som jeg måtte være før. Men Partner Revisjon er i de beste hender. De som overtar er offensive, flinke folk som tar jobben seriøst. Så jeg får nesten si dessverre, men de kommer til å klare seg veldig godt uten meg.

Innholdsrik karriere
Det er en lang og innholdsrik karriere som nå nærmer seg slutten. Elisabeth Francke Lund fullførte masterstudiet i revisjon og regnskap ved Norges Handelshøyskole i 1988, og var senere daglig leder i og partner i Mørch Smith DA siden 1994. Da dette selskapet fusjonerte med Partner Revisjon i 2002, overtok hun den daglige ledelsen der også. Hun er utdannet statsautorisert revisor og autorisert regnskapsfører med oppdragsansvar, og var i en periode styremedlem i Den norske Revisorforening. De siste åtte årene har hun også vært styreleder i Nordic Crisis Management. Men karrieren hennes startet egentlig allerede i 1967.
– Rett etter videregående, i 1967, begynte jeg å jobbe for min far, som også var revisor. Vi har fremdeles en del kunder som har vært med helt fra den tiden.

Ord som virker
Elisabeth Francke Lund er stolt av det hun og kollegene hennes har fått til i Partner Revisjon.
– Jeg synes vi har laget et veldig bra og mangfoldig miljø her. Det har vært spesielt viktig for meg som daglig leder å utvikle miljøet og skape et sosialt og støttende fellesskap, sier hun, og medgir at hun nok ikke er den som er mest glad i rutiner.
– Jeg synes det har vært spesielt givende å jobbe med mennesker. Kommunikasjon er både morsomt og krevende, og det er en god følelse når man får uttrykt seg på en måte som har effekt. Ord som virker.

Aktiv pensjonisttilværelse
Det er altså en svært aktiv dame som nå snart skal takke for seg i arbeidslivet, men hun har ingen planer om å redusere tempoet av den grunn. Det kommer til å bli en aktiv pensjonisttilværelse.
– Jeg liker å være fysisk aktiv, og nå som jeg får tid til det blir det nok enda mer av fysisk aktivitet. Særlig geocaching synes jeg er morsomt. Nå skal jeg finne enda flere poster. Og så har jeg flotte barnebarn som jeg gleder meg til å tilbringe mer tid sammen med, og sønnen min har en hund som trenger pass og stell en gang i blant. Vi har også mange venner som allerede er blitt pensjonister, og jeg gleder meg til et sosialt liv sammen med dem, sier Elisabeth Francke Lund.