Der noen er gode til å påpeke feil, ønsker de fleste aller helst en revisor som er god til å finne løsninger. 20-årsjubilanten og Partner i Partner Revisjon, Christian Hadler, tilhører definitivt sistnevnte kategori, ifølge mangeårig kunde av revisjonskontoret.

I 2018 har Christian Hadler lagt bak seg 20 år i Partner Revisjon. I løpet av disse årene har Hadler opparbeidet seg bred erfaring fra de fleste bransjer, og har nøkkelkompetanse innen blant annet tjenesteytende næringer, investeringsselskaper og næringseiendom.

– Å samarbeide med fagkompetente revisorer og rådgivere som Christian er uhyre viktig og bidrar til å skape trygghet for oss som kunde. I tillegg er han en morsom fyr som byr på seg selv, sier Sverre Refsum.

Viktig å forstå kunden

Sverre har benyttet seg av Partner Revisjon og Christian sin kompetanse i en årrekke. De to var også studiekamerater på BI før de gikk hver sin vei etter at de fullførte studiene i 1998. Sverre jobber i dag som finansrådgiver i Valere Corporate Development, og møter stadig på bedriftsledere og bransjefolk med behov for revisjonstjenester.

– Denne virksomheten kunne trengt en Christian Hadler som revisor, tar jeg ofte meg selv i å tenke når jeg sitter i møter, forteller Sverre, før han utdyper:

– Slik jeg ser det, bør gode revisorer både ha god oversikt over en bedrifts økonomiske situasjon og evne å bruke skjønn og kreativitet hvis nødvendig. De fleste virksomheter som benytter seg av eksterne revisorer har som regel nok andre ting å stri med uten at en revisor kommer inn og skaper flere problemer for dem. For eksempel ved å være unødvendig rigid eller overtolke loven. Christian er «serviceminded» og en av dem som alltid finner gode løsninger for kunden.

Knuser revisor-myten

Fra utsiden synes mange at revisjon og regnskapskontroll høres kjedelig ut, og at arbeid med tall, lange regneark, bilag og årsberetninger er et yrke kun for de spesielt interesserte. Revisormedarbeider i Partner, Øystein Haug, forteller imidlertid om en kollega som med sin interesse for ekstremsport, ski, sykkel og barmark bidrar til å knuse revisor-mytene.

– Han liker action og tar sjanser. Det er vel ingen her på huset som har helt call på hvor mange ganger han har møtt opp på jobb med armen i fatle etter en ulykke. Ulykken kan for så vidt like godt ha skjedd på fest, for Christian er glad i lystige sammenkomster. Han er aldri fremmed for å ta ordet og tar gjerne en frivillig takk-for-maten-tale eller gjør en stand-up når det måtte være, sier Øystein.

Mange historier

Og det har blitt mange historier som inkluderer Christian Hadler over årenes løp. Sverre benytter anledningen til å spekulere spøkefullt om hvordan 20 år i et revisjonskontor markeres.

– I sin setting feirer vel revisorer som alle andre. Men jeg ser for meg en 20-årsmarkering med god mat, god drikke og dårlige revisorvitser, der underholdningen består i å le av feilposteringer og «husker du da bilaget lå feil vei?»-historier.

For hva er det som egentlig kjennetegner en ekstrovert revisor? Det er en revisor som ser på dine sko og ikke sine egne når de snakker til deg.

– Den vitsen oppsummerer Christian bra. Han tør å løfte blikket 4 millimeter. Men ikke mer, fortsetter Sverre fleipete.

… og de neste 20 årene?

Både Sverre og Øystein ser på Christian som en dyktig fagperson med et iboende ønske om å gi kundene merverdi utover ordinær revisjon. Med god veiledning av nestor Per Langballe i sin tid, og nå farget av 20 år i bransjen og, beskriver de Christian som en person med god kontroll på økonomi, regnskap, risikostyring og regulative elementer. Begge får spørsmål om å reflektere over fortiden og fremtiden til 20-årsjubilanten.

– Jeg tror kunder vil fortsette å nyte godt av at Christian ikke kommer til å forlate verken bransjen eller firmaet med det første. Han har nok å drive med og går nok ikke bare rundt og venter på gullklokka, forteller Sverre.

– Det er bare å hylle bautaen, revisoren, partyløven og mannen med 20 år hos oss. Jeg tror vi alle håper på det blir minst 20 år til, avslutter Øystein.

Bilde Emilie Radford
Les også: Student og deltidsrevisor
Les også: Derfor er et godt samarbeid med revisoren viktig
Bilde fra avslutningsmiddagen til Elisabeth Francke Lund
Les også: Elisabeth Francke Lund takker for seg